Inloggen online patiëntenportaal MijnSEIN | SEIN (2024)

  • Home
  • MijnSEIN

Op deze pagina

Inloggen online patiëntenportaal MijnSEIN | SEIN (1)
    • Inloggen patiëntenportaal

Wat is MijnSEIN?

MijnSEIN is uw eigen online omgeving met alle belangrijke SEIN informatie bij elkaar.

Zodra u bij SEIN bent aangemeld als patiënt, maken wij een eigen, beveiligde online omgeving voor u aan: MijnSEIN. Hierin staat alle informatie die voor u van belang is.

U vindt er uitslagen, informatie over onderzoeken, vragenlijsten en een afsprakenoverzicht. Ook kunt u medische vragen stellen, jaarcontroles inplannen, een herhaalrecept regelen en videoconsulten voeren.

Zo werkt MijnSEIN

Als patiënt bij SEIN heeft u toegang tot MijnSEIN. Deze persoonlijke omgeving bestaat uit een weergave van uw medische dossier. In de online handleiding MijnSEINleggen wij de verschillende onderdelen uit.

Zo log ik in

Om toegang te krijgen tot uw MijnSEIN heeft u een DigiD nodig. Zo weet u zeker dat uw gegevens en uw privacy maximaal beschermd zijn. Ga naar inloggen en de rest wijst zich vanzelf.

Nog geen DigiD?

Vraag deze dan aan bij de overheid, via digid.nl. Binnen drie tot vijf werkdagen ontvangt u uw DigiD. Ook kinderen kunnen een eigen DigiD krijgen; in dat geval vraagt een ouder dat voor hen aan.
Kijk voor meer informatie in de online handleiding MijnSEIN.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen.
Medische vragen kunt u stellen tijdens een persoonlijk gesprek met uw behandelend arts.

In het kort

Uw eigen beveiligde online omgeving met:

  • Praktische informatie
  • Herhaalrecepten regelen
  • Jaarcontroles inplannen
  • Online vragen stellen
  • en nog veel meer

Snel aan de slag

Inloggen online patiëntenportaal MijnSEIN | SEIN (2)

Praktische informatie MijnSEIN

Videoconsult

Inloggen online patiëntenportaal MijnSEIN | SEIN (3)

Handleiding videoconsult in MijnSEIN

Inloggen

Zodra u bij SEIN bent aangemeld als patiënt, maken wij een eigen, beveiligde online omgeving voor u aan: MijnSEIN, te bereiken via DigiD.

U kunt MijnSEIN het best openen op een computer, laptop of tablet. MijnSEIN werkt door de grote hoeveelheid gegevens namelijk minder goed op een mobiele telefoon. Kies als internet browser voor Google Chrome.

Ga naar sein.nl/mijnsein, klik op ‘Ik ben patiënt bij SEIN | patiëntportaal’ en vervolgens op ‘Inloggen’. U komt nu op terecht op de DigiD-pagina van de rijksoverheid. Hier kiest u uit ‘inloggen met SMS-controle’ of ‘inloggen met de DigiD-app’:

Met de DigiD-app

Kiest u voor inloggen met de DigiD-app, vul dan de code uit uw DigiD-app in en scan vervolgens (met uw mobiele telefoon of tablet) de QR-code die verschijnt. U bent nu veilig ingelogd in MijnSEIN.

Met SMS-controle

Kiest u voor inloggen met SMS-controle, dan vult u uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord in. U ontvangt nu een SMS-bericht met een code. Deze code vult u in op het inlogscherm. U bent nu veilig ingelogd in MijnSEIN.

U kunt MijnSEIN het best openen op een computer, laptop of tablet. MijnSEIN werkt door de grote hoeveelheid gegevens namelijk minder goed op een mobiele telefoon. Kies als internet browser voor Google Chrome.

Verder heeft u een DigiD nodig om in te loggen.

Vraag deze dan aan bij de overheid, via digid.nl. Binnen drie tot vijf werkdagen ontvangt u uw DigiD. Zonder DigiD is MijnSEIN helaas niet toegankelijk. Ook kinderen kunnen een eigen DigiD krijgen; in dat geval vraagt u dat voor hen aan.

Heeft u problemen met inloggen via DigiD? Kijk dan op digid.nl/vraag-en-antwoord.

Heeft u andere problemen met inloggen neem contact op met het secretariaat van uw SEIN polikliniek.

  • Overzicht poliklinieken

Waarschijnlijk zijn de persoonsgegevens nog niet volledig in MijnSEIN geregistreerd, waardoor de DigiD-verificatie niet lukt. Neem in dat geval contact op met het secretariaat van uw polikliniek.

  • Overzicht poliklinieken

Als u langer dan 9 minuten niet actief bent geweest in MijnSEIN, wordt u automatisch uitgelogd. Dit vanwege de veiligheid en bescherming van gegevens.

DigiD

Het nieuwe MijnSEIN logt in met DigiD omdat dit superveilig is. Een DigiD is zeg maar een digitaal paspoort en wordt – net als een paspoort – afgegeven door de overheid. Alle overheidswebsites en de meeste in de gezondheidszorg, gebruiken DigiD. Omdat het daarmee onmogelijk is voor anderen om bij uw gegevens te komen.
Ook SEIN is met het nieuwe MijnSEIN overgestapt naar inloggen via DigiD. Daarmee volgen we de landelijke richtlijnen voor veiligheid en bescherming van gegevens en zijn we helemaal ‘klaar voor de toekomst’.

Als ouder kunt u inloggen op MijnSEIN met het DigiD van uw kind. Tót 12 jaar mag dat zonder dat uw kind erbij is. Is uw kind 12 jaar of ouder? Dan moet u wettelijk gezien samen met uw kind inloggen.
Heeft uw kind nog geen DigiD? Tot 12 jaar kunt u als ouder een DigiD voor uw kind aanvragen. Daarna kan het kind dit zelf doen, vaak met hulp van de ouders.

Op dit moment nog niet. Het toegang geven aan gemachtigde personen (denk aan curatele, bewind, mentorschap), staat op fase 2. Hierin volgen wij de landelijke ontwikkelingen.
Wilt u vóór die tijd al informatie? Neem dan contact op met het desbetreffende secretariaat. We helpen u graag.

Vrijwillig machtigen

Machtigen is het vrijwillig geven van bevoegdheid door een patiënt aan een of meerdere personen (gemachtigden) om inzage te krijgen in het patiëntendossier MijnSEIN. Iedereen boven de 18 jaar die wilsbekwaam is mag iemand vrijwillig machtigen via DigiD.

Met DigiD Machtigen kan iemand anders digitaal zaken regelen namens u. Dit kan snel en veilig: u bepaalt wat de ander voor u mag doen, en wanneer. Ga naar www.machtigen.digid.nl en klik op de optie ‘iemand machtigen’. Of kijk hier voor meer informatie https://machtigen.digid.nl/machtigen/over-iemand-machtigen

Heeft u een machtigingscode ontvangen? Dan moet u deze nog activeren. Houd het BSN bij de hand van de persoon door wie u gemachtigd wordt. Ga naar www.machtigen.digid.nl en klik op de optie ‘machtiging activeren’.

Wilt u voor iemand anders digitaal zaken regelen in MijnSEIN? Dan moet de persoon daar eerst toestemming voor geven. Lees hier meer over via https://machtigen.digid.nl/machtigen/over-gemachtigd-worden

Wilt u dat een ander niet langer toegang heeft tot uw MijnSEIN? Ga naar www.machtigen.digi.nl en kies voor ‘Mijn Machtigingen’. Log hier in met uw eigen DigiD Kies de machtiging die u wilt stopzetten.
Kies ‘Machtiging intrekken’

Bekijk de veelgestelde vragen op de website van DigiD Machtigen of neem contact op met de DigiD helpdesk.

MijnSEIN

  • Agenda, hier staan uw afspraken overzichtelijk bij elkaar
  • Dossier, hier vindt u de bij SEIN bekende medische gegevens, uitslagen en overige gegevens.
  • E-consult, hier kunt u een online vraag stellen aan uw behandelaar. Ziet u hier niets staan, dan is deze optie (nog) niet aangezet.
  • Vragenlijsten, die u in dient te vullen voorafgaand aan een afspraak.
  • Contactgegevens, zoals deze bekend zijn bij SEIN.
  • Patiënten folders die aan u zijn toegewezen.
  • Lees hier uitgebreide informatie over de mogelijkheden in MijnSEIN

Alleen definitieve brieven worden getoond in MijnSEIN. Alles wat nog in bewerking is kunt u niet inzien. Vanwege het nieuwe systeem ziet u enkel informatie vanaf 24 juni 2022. Neem bij vragen hierover contact op met het secretariaat van uw polikliniek.

  • Contact en route poliklinieken

Labuitslagen, van laboratoria die bij SEIN zijn aangesloten, worden na ongeveer 7 werkdagen in MijnSEIN getoond. Om een volledig beeld van uw situatie te krijgen, hebben we alle uitslagen van alle onderzoeken nodig. Daarom duurt het even voordat de informatie zichtbaar is in MijnSEIN. Uw neuroloog of behandelaar bespreekt de informatie graag eerst persoonlijk met u.

Dit staat in MijnSEIN onder het menu gezondheidsproblemen.

Ja, dat kan. U kunt in MijnSEIN een samenvatting voor uzelf downloaden als pdf, of als XML-bestand voor als u uw dossier wilt uploaden in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (zie pgo.nl).

Uw dossier in MijnSEIN is een samenvatting met de belangrijkste informatie. Wilt u een volledig dossier? Neem dan contact op met het secretariaat van uw polikliniek.

  • Contact en route poliklinieken

Een jaarcontrole kan door u ingepland worden als dit is overlegd met de behandelaar of het secretariaat.
Hiervoor gaat u naar ‘Agenda’, ‘Afspraak maken’ en dan naar ‘Afspraken op de wachtlijst’. U ziet nu de afdeling en de periode waartussen de afspraak gepland moet worden.

Klik op de knop ‘Maak een afspraak’. De vrije plekken worden getoond. Kies een afspraak en klik op de knop ‘Maak deze afspraak’, vervolgens op ‘Volgende’ en nog een keer op ‘Volgende’. U ontvangt een bevestiging dat uw afspraak is ingepland.

Geeft dit dan op tijd aan ons door! Bel onsuiterlijk 24 uur van te vorenof stuur een mail naar depolikliniekwaar u de afspraak heeft. Doet u dit niet, dan brengt SEIN € 75 in rekening. Deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar en moet u dus zelf betalen. Dit geldt voor afspraken op locatie, videoconsulten en telefonische afspraken.

Via een e-consult kunt u online vragen stellen aan uw behandelaar op een beveiligde manier in MijnSEIN. Wij streven er naar binnen 5 werkdagen uw vraag te beantwoorden. Dit kunnen uiteraard geen spoedeisende vragen zijn. Neem bij een spoedvraag contact op met de polikliniek.

  • Contact en route poliklinieken

U kunt PDF-bestanden en foto’s (in JPG en PNG) toevoegen aan een e-consult. De maximale grootte is 10 MB. U kunt de bestanden toevoegen nadat u de ontvanger geselecteerd heeft in MijnSEIN.

Ja, u kunt herhaalrecepten voor medicijnen aanvragen via MijnSEIN. Ziet u deze functionaliteit niet staan in MijnSEIN? Dan kan het zijn dat deze optie voor u (nog) niet aanstaat. Neem in dat geval contact op met het secretariaat van uw polikliniek.

  • Contactgegevens poliklinieken

Als u langer dan 9 minuten niet actief bent geweest in MijnSEIN, wordt u automatisch uitgelogd. Dit vanwege de veiligheid en bescherming van gegevens.

Helaas niet. Als u begint aan een vragenlijst moet u hem helemaal invullen en versturen.

Let op: als u langer dan 9 minuten niet actief bent geweest op MijnSEIN, wordt u automatisch uitgelogd en verdwijnen uw antwoorden als u de vragenlijst nog niet af had.

Om in te kunnen loggen ontvangt u gegevens per e-mail. De link naar een online behandelmodule is sein.e-behandeling.nl
Heeft u vragen? Neem dan contact op met het secretariaat psychologie.

  • Contactgegevens psychologie

Heeft u de vragenlijst ingevuld voor 24 juni 2022? Dan klopt het dat u de vragenlijst niet ziet staan. Vanwege het nieuwe systeem is alleen informatie vanaf 24 juni 2022 te zien.

Heeft u de vragenlijst ná 24 juni 2022 ingevuld en bent u bij het Slaap-Waakcentrum onder behandeling? Dan is er iets misgegaan. Neem contact op met het slaap-waaksecretariaat.

  • Contactgegevens Slaap-Waakcentrum

Een videoconsult is een online afspraak. U ziet en spreekt uw behandelaar gewoon thuis via het scherm van uw computer, laptop of tablet. Dat scheelt reiskosten en tijd. Het gesprek loopt via uw DigiD en is dus helemaal veilig.

Op MijnSEIN staan al uw geplande videoconsulten onder het tabblad ‘Agenda’. Let op: u kunt geen videoconsult starten vanaf tabblad afspraken en opnames.

Een videoconsult starten

  1. Ga ruim op tijd vóór uw afspraak naar een rustige omgeving waar u niet gestoord kan worden.
  2. Ga naar mijn.sein.nl/ en log in met uw DigiD.
  3. Ga naar het tabblad ‘Agenda’. Bij ‘Videoconsulten’ staat een overzicht van al uw geplande videoconsulten.
  4. Kies de afspraak en klik op ‘Start videoconsult’.
  5. U wordt nu automatisch via een aantal stappen doorgeleid naar Microsoft Teams. Klik op ‘Doorgaan in deze browser’.
  6. Klik op ‘Nu deelnemen’ zodra dat in beeld verschijnt.
    Let op, dit kan even duren.
  7. U wordt in een digitale wachtkamer van Microsoft Teams geplaatst. Controleer of uw microfoon en webcam aan staan. Werken ze niet? Probeer het dan opnieuw, of log in via een andere computer.
  8. Zodra uw behandelaar er is, start het videoconsult vanzelf.

Op MijnSEIN logt u in via DigiD. Met uw DigiD kunt u veilig inloggen op websites van de overheid en in de zorg. Als u op deze manier inlogt bent u ervan verzekerd dat uw gegevens en uw privacy maximaal worden beschermd.

Daarnaast kunt u zelf ook bijdragen aan een veilig gebruik van MijnSEIN.

  • Log uit op het moment dat u MijnSEIN niet meer actief gebruikt en sluit daarna uw browser (internetpagina)
  • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk. Bewaar deze op een veilige plek en laat uw computer dit niet opslaan voor automatisch/snel inloggen. Iedereen die toegang heeft tot uw computer kan dan inloggen met uw gegevens.
  • Vergrendel de computer als u ervan wegloopt. Voorbijgangers kunnen uw gegevens dan niet zien.

Het DigiD machtigingenproces is nog niet beschikbaar. We volgen hierin de landelijke richtlijnen. Wilt u naar het MijnSEIN van uw kind? Log dan, samen met uw kind in, met het DigiD van uw kind. (Wettelijk) vertegenwoordigers kunnen niet inloggen in het MijnSEIN van het kind.

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

PGO is de afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Het is een app of website waarin u gratis een kopie kunt ophalen van uw medische gegevens bij verschillende hulpverleners of ziekenhuizen. Op deze manier kunt u in uw eigen dossier de medische gegevens van uw verschillende hulpverleners verzamelen. Denk aan uw huisarts en ziekenhuis. Vaak kunnen ook gegevens over de eigen gezondheid worden toegevoegd die zelf gemeten worden in een PGO. Bijvoorbeeld de bloeddruk of gewicht.

Met een PGO staan steeds meer gegevens over de gezondheid op één plek. Zo krijgt u meer grip op uw gezondheid.

Uw medische gegevens staan verspreid in de computers bij verschillende zorgverleners. Bijvoorbeeld bij de huisarts, het ziekenhuis en de therapeut. Met het PGO kunt u bij steeds meer zorgverleners gegevens ophalen. Op dit moment bij bijna elke huisarts in Nederland. En bij verschillende ziekenhuizen en ggz-instellingen. Ook de gegevens van SEIN kunt u downloaden naar uw PGO. Via DigiD maakt u verbinding met SEIN. Daarna haalt u een kopie van de gegevens op een veilige manier naar uw PGO.

Op de digitale zorggidsvindt u een keuzehulp om een PGO te kiezen. SEIN heeft goede ervaringen met Quli

MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label houden zich aan deze regels. Via MedMij kunt u op een veilige manier een kopie van de medische gegevens in het PGO ophalen. Als u het MedMij-logo ziet, dan weet u dat deze PGO of zorgaanbieder zich houdt aan de MedMij-regels. SEIN is aangesloten bij MedMij zodat de gegevens veilig, via DigiD, opgehaald kunnen worden.

Bezoek hiervoor de website: www.pgo.nl. Hier staat alle informatie bij elkaar.

Mijn vraag staat er niet tussen

Misschien staat het antwoord over het gebruik in MijnSEIN. Kijk voor meer informatie in de uitgebreide handleiding (ipdf).

Voor medisch inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de polikliniek waar u onder behandeling bent: sein.nl/contact-en-route/voor meer contactinformatie.

Hoe om te gaan met MijnSEIN

Ga zorgvuldig om met uw inloggegevens, zodat anderen niet uit uw naam kunnen inloggen.

Lees ook de algemene voorwaarden van MijnSEIN voor meer informatie.

Meer informatie

Inloggen online patiëntenportaal MijnSEIN | SEIN (4)

Uitgebreide handleiding MijnSEIN (ipdf)

DigiD machtiging

Inloggen online patiëntenportaal MijnSEIN | SEIN (5)

Vrijwillig iemand machtigen

Inloggen online patiëntenportaal MijnSEIN | SEIN (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Recommended Articles
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 6155

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.